Decembrie…

De ce suntem atât de agitați și extenuați în luna sărbătorilor și a cadourilor?

Se pare că despre decembrie aș scrie nenumărate articole și le-aș pune aceeași denumire.😊

Dintotdeauna m-au agitat magazinele în perioada asta și le-am evitat de fiecare dată. Dar probabil sunt persoane care lasă totul pe ultima sută de metri din lipsa timpului sau știu eu ce alt motiv.

Ce fac în perioada asta pentru a nu absorbi toată agitația din jur este să ascult din timp dorințele copiilor să le pun mereu întrebări despre ce si-ar dori astfel încât să avem timp să facem scrisorile pentru Moș Craciun și să le punem la poștă din timp. Le pregătesc cadourile din timp si le împachetez cu o seară înainte pentru că îmi place să fac asta. Nu gătim pentru o săptămână întreagă 100 de feluri ci doar pt o zi, prin urmare nu cumpărăm cărucioare întregi cu mâncare ci strict cât avem nevoie ca de obicei. Pregătesc împreună cu copii un desert și cam atât despre mâncare. Curățenie generală de sărbători la noi nu mai există decând ne-am dat seama că pierdem timp prețios pe un lucru fără valoare. Curățenie facem ori de câte ori este nevoie, perdele si geamuri spălăm oricum când e necesar, nu stricăm momente frumoase în prag de sărbători. Facem curățenie la fel cum facem si pentru un weekend pe care vrem să îl petrecem împreună comfortabil și plăcut.

Despre ce sunt sărbătorile defapt? Despre ce ne transmit ele în primul rând, în mod diferit fiecăruia dintre noi. P

entru noi înseamnă asta:

Sărbătorile pentru noi nu sunt despre mâncare, curățenie lună și cadouri scumpe ci despre timp petrecut împreună, surpinderea celor dragi cu lucruri care să îi bucure, relaxare, bună dispoziție, joacă împreună, citit povești despre Crăciun, cântat colinde, poze făcute ca amintire și stat cât mai mult departe de tehnologie.

Asta și pentru că sărbătorile când eu eram copil nu erau așa cum mi le-ași fi dorit. Eu mă simțeam plictisită, lipsită de atenție și convinsă că asta se întâmplă în mod normal în toate casele de sărbători. Sărbători pe care eu copil nu le-am simțit niciodată așa cum le simt acum formate de noi. Sunt convinsă că părinții au încercat să facă tot ce au știut ei mai bine pentru noi deși nu a fost ceea ce noi ne-am fi dorit.

Sunt împăcată cu mine că fac mai bine pentru copiii mei și încerc să empatizez cu mine copil prin ei și copilăria lor. Și ei la rândul lor vor avea lucruri să îmi reproșeze atunci când vor fi adulți dar măcar știu că am ținut cont de dorințele lor și că le-am ascultat mereu opinile.

Sper ca acest articol să ajute mulți părinți care încă cred că mâncarea, curățenia și musafirii sunt ceea ce le trebuie copiilor. Bineînțeles că toate astea se pot face dacă ne fac plăcere , însă să nu uităm să îi implicăm și pe copii.

Să avem zile de sărbătoare așa cum ne dorim!

Sărbători magice!

Un răspuns la „Decembrie…”

  1. […] Aici puteți citi articolele de anul trecut.Perioada cea mai frumoasă din an , Decembrie… […]

    Apreciază

Lasă un comentariu