Ține capul sus

Ține capul sus și zâmbește dacă poți atunci când ieși pe stradă îmi spunea bunica mea.
Nu am înțeles atunci la ce se referea când spunea asta ci mai târziu. Îmi zicea să mă aranjez mereu doar dacă vreau și doar pentru mine.

Am făcut mereu asta și îmi era ușor, până să devin mamă.

Atunci am simțit prima dată cum mi se face rușine la trecerea pe lângă mine a unor altor femei aranjate care probabil aveau copii sau nu, dar care își făceau timp pentru asta.

Mă simțeam vinovată că eu nu reușesc să gasesc timpul ăla sau pur si simplu nu mi se părea ceva de maximă urgență să fac asta în schimbul a ce mi se părea important și ieseam din casa cu un coc în varful capului, un tricou tras in repezeală din dulap și nelipsiți blugi sau colanți( încă mai fac asta si mă simt ok să o fac). Simțeam că e o reușită să pot scoate copilul afară în sfârșit după tot haosul cu care mă luptasem până în momentul acela. Eeeei și tot așa mi se ducea entuziasmul când realizam că nu ajungeam la nivelul acela de a aplica măcar un ruj.

Asta până când am meditat umpic. Știți că răspunsul la orice nelămurire e în noi, trebuie doar să punem în balanță problema cu tot ce o implică.

Pe mine mă ajută să mă gândesc la bunica mea și știu ce m-ar sfătui dacă ar mai trăi.

Așa mi-am adus aminte de ce îmi spunea ea, și mare dreptate avea. Nu, nu trebuie să ieși aranjată din casă decât dacă vrei și îți face plăcere , cam tururor ne place dar uneori punem puii pe primul loc și nu mai rămâne timp suficient, așa că ieși cum îți e ușor, toate o facem uneori și nu trebuie să ne simțim nicicum, nici să ne scuzăm de ceva în fața nimănui.

Suntem prețioase cu sau fară ruj, însă capul sus mamă dragă că meriți să fi admirată oricum ai arăta. ❤️

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: