Mamele au nevoie de cel puțin o prietenă bună

Mamele au nevoie de alte mame care să le fie prietene, mame care să își spună una alteia, temerile, laudele, oboseala, energia , activitățile cu care se confruntă zilnic cu copiii lor, asta le face să se simtă apreciate printre altele.

Am citit asta în cartea Dr. Meg Meeker – 10 sfaturi pentru o mamă fericită pe care o puteți găsi pe elefant la reducere https://event.2performant.com/events/click?ad_type=quicklink&aff_code=c4a82ead4&unique=184f69294&redirect_to=https%253A și mi-am comfirmat asta mai târziu.

Faptul că ai măcar o prietenă cu care să comunici toate astea dar și alte confesiuni familiare pe care nu le poți spune oricui, îți poți face o viziune mai clară în a găsi o rezolvare atunci când te simți in impas sufletește. Prietena aia care s-a gândit toată ziua la ce i-ai povestit că ți s-a întâmplat și s-a pus în locul tău, a căutat un răspuns și ți-l a comunicat apoi.

Fie că e vorba despre copii care nu vor să mănânce nimic din ce le pregătești o zi întreagă și îți apasă constant butonul ignor, fie că e vorba despre soțul care nu îți înțelege mereu stările și te acuză că ridici tonul uneori, e important să fie o altă mamă acolo să te asculte pentru că și ea trece prin asta iar împreună știți ca sunteți speciale. ❤️

E greu uneori să mai porți și o discuție telefonică dar să vă întâlniți la o cafea ( mai ales dacă distanța e mai mare) , sti că atunci când plănuiești să o suni tocmai unul din copii s-a lovit și celălalt vrea să îți povestească ceva urgent nu? Exact asta te face să renunți și să crezi că nu ești o mama exemplară, cum de ți se poate întâmpla asta atunci? Nu ești singura și ești minunată, tuturor ni se întâmplă, e frustrant uneori și avem atâta nevoie și noi să fim ascultate, parcă am urla și noi împreună cu copilul atunci în semn că și nouă ne e greu.

Mamele funcționează bine împreună întotdeauna ❤️

Timpul uneori nu ne permite să facem multe lucruri de care avem atâta nevoie pentru a funcționa la capacitate optimă, dar este necesar să o facem. Nu ai cum să funcționezi bine zi de zi între treburile casei și educația copiilor (aici intră și joaca și rivalitatea dintre frați și poveștile citite, teme pentru cei mai mari etc.) fără să îți iei pauze pentru tine, timp petrecut cu tine singură, vorbind cu o prietenă chiar și la telefon și timp petrecut împreună cu jumătatea ta. Cred că cel mai bun mod de a îți da restart este să faci în mod frecvent lucrurile care îți fac plăcere. Pentru un rezultat și mai bun fa-ți o listă cu ele și aplică-le în programul tău.

Merităm fiecare pauză din plin pentru că ceea ce creștem mai departe sunt ființe care vor deveni părinți și vor ști și ei să se aprecieze la fel cum au fost învățați. ❤️💙

Fotografiile sunt unul dintre lucrurile care le fac pentru mine și buna mea funcționare 💜

Și cum Olanda are flori în fiecare anotimp să ne distingem zic 😊

Un gard al unei case 💜

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: