Ce mi-am propus să fac până la bătrânețe?😂

Una dintre premizele pe care m-am hotărât să merg este că până ce părul meu va fi alb complet nu voi fi suficient de bătrână pentru a învăța sau pentru a purta blugi rupți.😉

Drept urmare am început să învăț olandeza la 30 de ani și tare fain mă simt.

Îmi place să fiu foarte bine organizată și să imi planific fiecare activitate din ziua respectivă cu o zi înainte. Astfel încât să imi distribui timpul cu o activitate sau mai multe cu copiii, treburile casei, timp pentru mine (aici intră studiul pentru olandeză, blog, o carte care mi-am propus să o citesc) care de regulă este seara. Încerc să îmi aloc atunci când simt nevoia 30 de minute din zi, în care să nu fac nimic doar să beau cafea și să privesc in gol (asta mă ajută să imi odihnesc mintea și să îmi încarc bateriile).

Mi-am propus ca atunci când voi fi bătrână și activitățile vor fi reduse considerabil să am o satisfacție că mi-am îndeplinit toate aceste obiective pe care vreau să vi le împărtășesc.

Astfel că imi doresc ca ai mei copii să simtă că am fost prezentă în multe dintre jocurile lor, că ne-am plimbat suficient de mult împreună încât să le ajungă până în viața lor de adulți, că cele mai bune sfaturi și încurajări le-au primit de la părinții lor.

Mi-am dat seama că în România pierdeam mult timp și consumam multă energie pentru a face curațenie în casă. Avem o problemă cum majoritatea avem, de a fi curat în casă în caz că vine cineva în vizită.

Pot să zic că m-am vindecat de lucrul acesta și o fac doar cănd e necesar, ce este necesar și doar pentru starea mea de bine. Copiii și soțul se simt perfect și în dezordine, eu nu. Astfel că la finalul lunii în loc să lustruiesc geamurile prefer să am o carte în plus citită. În loc să mă ridic de lângă copii, tip-til atunci când îmi adorm în brațe ca să pun hainele de pe uscător la loc, prefer să rămân lângă ei și să ma bucur de mirosul lor cât încă mai adorm pe pieptul meu.

Decât să calc teancuri de haine în linie, prefer să le purtăm așa cum sunt de la uscat (mașina poate avea o funcție antișifonare și nu arată rău deloc) cel puțin pe care le purtam zilnic pe afară, prefer să le simt mirosul de balsam șifonate, decât a fier de călcat și timp pierdut.

Îmi mai doresc să am suficiente filme văzute împreună cu soțul, suficiente ieșiri în familie dar și în doi.

Plimbări cu bicicletele și explorat împrejurimile ( în Olanda din fericire avem multe astfel de trasee de urmat). Mult timp petrecut în natură (chiar dacă cuprinde și pescuitul soțului 😀) și multeeee poze făcute. Multe povești citite copiilor mei, ca mai apoi ei să mi le citească mie sau copiilor lor și multe momente de cuibărit în brațe cu toții.

Voi ce vă doriți? Îmi puteți scrie în comentarii. 😊

Lasă un comentariu

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: